meny
Vi vill tillsammans med vår duktiga personal erbjuda Er trevliga och välpaketerade måltidsupplevelser, i första hand inspirerade av norrländska och isländska råvaror där vi har vår naturliga grund. Dessa blandar vi gärna med smaker och influenser från resten av världen vilket resulterar i en bred och härlig meny.

På Bryggargatan lagar vi självklart all mat från grunden och använder oss av kvalitetsråvaror – gärna med lokal anknytning. Vi serverar endast MSC certifierad fisk och skaldjur som garanterar hållbart fiske, och vi väljer kött från miljö- och djurvänliga gårdar.

Allt vårt nötkött kommer från Strömsholm Lantbruk i Bureå där djuren går i lösdrift hela vintern och betar ute på ängarna runt gården på sommaren. Gården odlar och skördar allt gräs och hö själva från trakterna runt Bureå och de djur vi köper har även fått mäsk och ölrester från Skellefteå Bryggeri.

För oss är det viktigt med kvalité men även med gott samvete!

Varmt välkomna till oss!

/Jon Oskar, Sarah och Runar med personal

 

Lider du av matallergi eller har du funderingar kring innehållet i någon rätt, fråga gärna någon i personalen eller maila oss på info@bryggargatan.se så får du hjälp!

 

FÖRRÄTTER

Ostron • Dagspris

Rökta eller kokta räkor • 149
Romanohjärtan, aioli och chimichurri.

Kalixlöjrom • 219
Syrad grädde, svartrot, brynt smör och rotsakschips.

Smörstekt pilgrimsmussla • 199
Blomkål, tryffel och kokos.

Lättrökt chèvre • 129
Karamelliserad rödbeta, rostade cashewnötter och salt rödbetsmaräng.

Svampvariation • 139
Råriven-, syltad-, och smörstekt svamp. Friterad potatis, svart sesam och puré på bondbönor.

Charkbricka • 159*/279**
Bricka med utvalda charkuterier från familjen Hansen i Umeå.
*förrätt för en, tilltugg för två
**förrätt för två, tilltugg för fler

Rökt hjort • 169
Rostad jordärtskocka, pumpakärnor och friterad purjolök.

HUVUDRÄTTER

Fjällröding • 299
Smörkokt svartrot, potatis-hollandaise, forellrom och sjökorall.

Smörstekt marulk • 329
Sotad morot, pak choi, smörgåskrasse och smörsås smaksatt med sjögräs.

Friterad blomkål • 199
Hummus, syrad grädde, rostade hasselnötter och brynt smör.

Västerbottensost- och svamprisotto • 219
Friterad svartrot, örtsallad och fermenterade lingon.

Korianderglacerat ankbröst • 269
Bakad sötpotatis, selleri och cashewkräm smaksatt med soya.

Strömsholmstrio • 589/2p*
Dagens grillade styckningsdetalj, långkok och råbiff. Serveras med sötpotatis,  ölkokt persiljerot, smörslungade pommes frites och bearnaisesås.
*Fat för två: 589kr (tre personer eller fler: 289kr/person)

Reninnanlår från Kikkejaur • 349
Rostad kålpuré, friterad grönkål, ölkokt persiljerot, fermenterade lingon och rödvinssås smaksatt med enbär.

 

SKALDJURSPLATÅ
Hummer, ostron, blåmusslor kokta och rökta räkor

Liten: 499
(förrätt för två-tre, middag för en)

Stor: 899
(förrätt för tre-fyra, middag för två)

 

KOCKARNAS VAL
”Surprisemeny”
Totalt tio olika rätter.

679 / person*
Menyn serveras med flera rätter i taget och presenteras löpande vid bordet.*Måste beställas av alla i sällskapet


DESSERTER

Hjortron • 109
Hjortronkräm, hjortronläder, hasselnötsglass och hasselnötsfudge.

Åkerbär • 199
Lönnsirapsparfait, franska maränger och varm åkerbärssås.

Lingon • 99
Lingonglass, mjölkpudding och rostad mjölk.

Kaffeglass och mörk choklad • 119
Krämig chokladkaka, mörk chokladcrisp och kaffeglass.

Chokladterrinne • 59
Mörk, ljus och vit chokladtryffel.

Svedjan ost • 129
Ostbricka med olika ostar från Svedjan gårdsmejeri. Serveras med dagens goda tillbehör.

 

***

 

GRUPPBOKNINGAR

Sällskap som önskar sitta avskilt i vår Chambre Separée (10-15 personer) eller större sällskap som vill sitta tillsammans vid långbord (tio personer eller fler) ombeds förbeställa gemensam gruppmeny. Vi erbjuder färdigkomponerade gruppmenyer. Ni kan även komponera en egen meny. Maila oss era önskemål så återkommer vi med prisförslag.

Önskar ni istället att beställa på plats från vår a la carte meny så går det självklart också bra. Vi ber er då ha överseende med att väntetiden blir något längre och att ni blir placerade vid flera mindre bord bredvid varandra (max 7 personer / bord)

Varmt välkomna med er bokningsförfrågan!