Vi vill tillsammans med vår duktiga personal erbjuda Er trevliga och välpaketerade måltidsupplevelser, i första hand inspirerade av norrländska och isländska råvaror där vi har vår naturliga grund. Dessa blandar vi gärna med smaker och influenser från resten av världen vilket resulterar i en bred och härlig meny.

På Bryggargatan lagar vi självklart all mat från grunden och använder oss av kvalitetsråvaror – gärna med lokal anknytning. Vi serverar endast MSC certifierad fisk och skaldjur som garanterar hållbart fiske, och vi väljer kött från miljö- och djurvänliga gårdar.

Allt vårt nötkött kommer från Strömsholm Lantbruk i Bureå där djuren går i lösdrift hela vintern och betar ute på ängarna runt gården på sommaren. Gården odlar och skördar allt gräs och hö själva från trakterna runt Bureå och de djur vi köper har även fått mäsk och ölrester från Skellefteå Bryggeri.

För oss är det viktigt med kvalité men även med gott samvete!

Varmt välkomna till oss!

/Jon Oskar, Sarah och Runar med personal

 

Lider du av matallergi eller har du funderingar kring innehållet i någon rätt, fråga gärna någon i personalen eller maila oss på info@bryggargatan.se så får du hjälp!

 

LYXIG JULBUFFÉ
14-15 och 21-22 december
Dubbla sittningar
17-19.30 och 20.00
PRIS: 679kr/person inkl. bordsvatten, kaffe och dessertbord.
Bordsbokning: info@bryggargatan.se / 0910-211650

FÖRRÄTTER

 

KARL JOHANSVAMPRISOTTO • 149
Serveras med syltade kantareller och råriven svampsallad.

TOMATTARTAR • 129
Fint hackade tomatfiléer serveras med örtmajonnäs, rostade pumpafrön, inkokta senapsfrön och ramslökskapris.

KALIXLÖJROM
Våffla med brynt smör, crème fraîche, schalottenlök och citron.

LÖJROM 20G • 219
LÖJROM 40G • 299

TOAST SKAGEN • 169
Handskalade räkor. Serveras på isländskt rågbröd.

LÄTTRÖKT VILDAND FRÅN DUVEKE • 169
Sallad på grönsakscruditéer, friterad lök, fermenterade lingon och rökt majonnäs.

CHARKBRICKA • 169*/279**
Bricka med utvalda charkuterier från familjen Hansen i Umeå.

*Förrätt för en, tilltugg för två
**Förrätt för två, tilltugg för fler
 
 

HALV/HEL PORTION

 

RÅBIFF • 179/289*
(KÖTT FRÅN STRÖMSHOLM)
Smaksatt med kapris, senap, lök, äggula och dragonkräm.

MOULES MARINÈRE • 169/279*
Grädd- och vinkokta blåmusslor.

*Huvudrättsportioner serveras med smörslungade pommes frites.
 
 

VARMRÄTTER

 

GRILLAD ROMANESCO • 229
Serveras med rotsellerikräm, rostad bovete- och fikonsallad, Svedjan gårdsost och kålbuljong.

SKUMMIG BLOMKÅLSSOPPA • 239
Serveras med ugnsbakad blomkål, lågtemperaturkokt ägg, syltad blomkål och friterad schalottenlök.

SMÖRSTEKT FJÄLLRÖDING FRÅN MALGOMAJ • 319
Serveras med friterad mandelpotatis, inlagd gurka, kapris och Sandefjordsmör.

PIGGVAR • 349
Serveras med potatiskräm, bakad palsternacka, friterad palsternacka och citrussås

HONUNGSGLACERAT ANKBRÖST • 299
Apelsinkokt morot, palsternackspuré och tryffelsås.

GRILLADE LAMMRACKS • 329
Rosmarinpesto, sötpotatis, bakad morot och rosmarinsås

RENINNANLÅR FRÅN KIKKEJAUR SAMEBY • 379
Serveras med friterad kantarellgnocchi, rotselleripuré, inlagd rotselleri och enbärssås.

POMMES FRITES • 25
Smörslungade pommes frites.

 

KOCKARNAS VAL
”Surprisemeny”
Totalt tio olika rätter.
749kr/person*
*Måste beställas av alla i sällskapet

Menyn serveras ”family style” på ett avslappnat sätt med flera rätter i taget och presenteras löpande vid bordet. Många av rätterna kommer på större fat för gästerna att ta för sig från själva.

Inklusive tillhörande vinpaket • 1250
(tre väl utvalda kvalitetsviner)

Inklusive alkoholfritt dryckespaket • 1020

 

NORRLÄNDSK LYXMENY
TOTALT SJU OLIKA RÄTTER I TRE SERVERINGAR

• 799 / PERSON*
*Måste beställas av samtliga i sällskapet

KALIXLÖJROM
RÖDING FRÅN MALGOMAJ
SKOGSFÅGEL

RENINNANLÅR FRÅN KIKKEJAUR
SKOGSSVAMP FRÅN VÄSTERBOTTEN

SVEDJANOST
ÅKERBÄR

Inklusive tillhörande vinpaket • 1250
(tre väl utvalda kvalitetsviner)

Inklusive alkoholfritt dryckespaket • 1020


DESSERT

 

INKOKT ÄPPLE • 99
Rostad kokos, äppelkräm och kokosglass.

ISLÄNDSK LAKRITSKRÄM • 129
Smörstekt brioche, mascarponekräm och hallonglass

FÄNKÅLSGLASS • 109
Mandelkaka, rostade mandlar, blåbär och brynt smör.

ÅKERBÄRSGLASS • 149
Rostad havre, grädde och franska maränger.

CHOKLADTERRINNE • 59
Mörk-, ljus- och vit chokladtryffel.

SVEDJAN RUSTIK • 129
Blåmögelost från Svedjan gårdsmejeri, vinbärsgelé, inlagda vinbär, smörstekt sirapsbröd och råriven Svedjan gårdsost.

 

 

 

***

 

GRUPPBOKNINGAR

Sällskap som önskar sitta avskilt i vår Chambre Separée (10-14 personer) eller större sällskap som vill sitta tillsammans vid långbord (tio personer eller fler) ombeds förbeställa gemensam gruppmeny. Vi erbjuder färdigkomponerade gruppmenyer. Ni kan även komponera en egen meny. Maila oss era önskemål så återkommer vi med prisförslag.

Önskar ni istället att beställa på plats från vår a la carte meny så går det självklart också bra. Vi ber er då ha överseende med att väntetiden blir något längre och att ni blir placerade vid flera mindre bord bredvid varandra (max 7 personer / bord)

Varmt välkomna med er bokningsförfrågan!