Bryggargatan Cocktailbar serverar klassiska cocktails såväl som egna spännande drinkar, och vi kompromissar inte på kvalitén. Varje drink blandas av kvalitetsråvaror, isen är handhuggen och glasen både vackra att se på och goda att dricka ur. Vi serverar även en god och trevlig barmeny med allt från snacks och chark till råbiff och har utöver cocktails ett brett utbud av både alkoholfria drycker, vin, öl och sprit.


BARMENY:

SMÅRÄTTER, Serveras 17-22

Hummus med friterade rischips 39
Vegetariska vårrullar med chilidip 39
Chevre chaud (gratinerad getost) 59
Friterade ostbollar med jalapeñodip 59
Ostgratinerade nachos med bönsalsa,
Tomatsalsa, crème fraiche & jalapeños 79
Liten toast skagen med handskalade räkor 89
Liten råbiff 89
Smörslungade pommes frites 29

SNACKS och tilltugg, Serveras 17-01

Liten chark 79
Stor chark med 2 bröd och aioli 159
Surdegsbröd 10
Aioli 19
Oliver 39
Rostade nötter 49
Rotsakschips 29
Tryffelchips 39

PROVNINGAR:

SMWS WHISKYPROVNING med duktiga Tommy Calner.

9/10 kl 19.00
Tema: ”Smaka på Skottland”

En spännande provning som passar både nybörjare och erfarna whiskydrickare. Vi blir proffsigt guidade genom sex whiskys från sex olika destillerier i olika områden. Både Highland, Speyside och Islay. Ett ypperligt tillfälle att både få smaka riktigt god whisky och att ta reda på vilken stil som är din personliga favorit.

Pris: 495kr
(Pris för SMWS medlem 395kr)

——————————-

VINPROVNING MED SARAH
Provningarna med angivna datum är öppna provningar. Boka din plats på info@bryggargatan.se. Jag tar även emot grupper om min. sex personer. Kom med önskemål om datum och typ av provning så försöker vi hitta en lösning. Förslag på provningar finns här nedan och pris ges på förfrågan och baserad på antal provare och val av tema.

BUBBELPROVNING 495kr
-Lördag 19/10 kl 15.00
-Lördag 2/11 kl 15.00
En lättsam och trevlig, men också väldigt lärorik grundkurs för den som gillar bubbel men kanske inte har stenkoll på alla detaljer. Vi testar och jämför några av de vanligaste sorterna och ni får med er lite användbara tips så att ni vet hur ni ska välja bland utbudet i vinbutiken.

RÖTT VIN 495kr
-Lördag 26/10 kl 15.00
-Lördag 16/11 kl 15.00
Denna provning är för dig som vill lära dig mer om rött vin. Vi går igenom några av de vanligaste druvorna och områdena i Europa och smakar och jämför lätt vin, tanninrikt vin, fruktigt vin, fylligt vin, kryddigt vin, osv. Ni får även med er konkreta tips gällande hur ni ska tänka när ni ska välja ”rätt” vin till olika typer av maträtter.

——————————-

CHAMPAGNEPROVNING

Vi gör en djupdykning i champagne som område och dryck och smakar på flera fantastiska viner.

VITT VIN 
Vi älskar vitt vin. Det finns så mycket spännande och gott!
Systembolaget delar in sina vita viner i olika kategorier. Friskt och fruktigt, fylligt och smakrikt, druvigt och blommigt. Men vad innebär dessa kategorier egentligen? Och hur matchar man på bästa sätt vitt vin mot mat? Kan man dricka vitt till kött?

GRUNDKURS RÖTT OCH VITT 
Denna kurs är för dig som tycker om vin men inte kan särskilt mycket och känner att det skulle vara roligt att lära sig lite mer om drycken generellt samt få lite enkla men användbara tips som förenklar valen i vinbutiken.

FRANSKA RÖDA VINER 
Bordeaux, Bourgogne, Rhônedalen, Loire.. Frankrike gör FANTASTISKA röda viner. Vi guidar er genom de olika områdena och  smakar och jämför en massa goda viner.

ITALIENSKA RÖDA VINER 
Vem älskar inte Italienska rödviner? Och ännu godare blir de när man vet lite mer om dem. Italien är ett vinland med stora variationer. Vi smakar och jämför viner från både norr och söder. Spännande och gott!

DRUVPROVNING
Vi gör en rikgig djupdykning i en druva och provar, analyserar och jämför flera viner.

OMRÅDE
Välj ett favoritområde så guidar jag er igenom området och dess viner.