Bryggargatan Cocktailbar serverar klassiska cocktails såväl som egna spännande drinkar, och vi kompromissar inte på kvalitén. Varje drink blandas av kvalitetsråvaror, isen är handhuggen och glasen både vackra att se på och goda att dricka ur. Vi serverar även ett urval av våra goda rätter i baren och har utöver cocktails ett brett utbud av både alkoholfria drycker, vin, öl och sprit.

 

ATT ÄTA I BAREN:

TILLTUGG:
CHIPS/POPCORN/ROSTAD MAJS • 39
CHARKBRICKA • 199

SMÅRÄTTER:
KAMMUSSLA MED CHIMI CHURRI • 30
LITEN DILLVÅFFLA MED LÖJROM • 70
TONFISKTATAKI • 50

HALV/HEL PORTION*:
TOAST SKAGEN • 149/249
RÅBIFF • 149/249
*hel portion serveras med pommes frites

HUVUDRÄTT:
HAMBURGARE (kött/veg) • 149

TILLBEHÖR:
POMMES FRITES • 35
AIOLI • 15
TRYFFELMAJONNÄS • 15

 

VINPROVNING MED SARAH
Provningarna med angivna datum är öppna provningar. Boka din plats på info@bryggargatan.se.

ÖPPNA PROVNINGAR

BUBBELPROVNING 495kr
22/1 kl. 16.00
5/3 kl. 16.00

 

Vi älskar bubbel! Men vad finns det egentligen för olika typer och vad skiljer dem åt?

På bubbelprovningen testar vi olika typer av bubbel och får samtidigt lite mer koll på olika metoder och stilar. Trevligt, lättsamt men lärorikt!

CHAMPAGNEPROVNING 595kr
Alla hjärtans dag 14/2
kl 15.00 (fullbokad)
kl 18.00 (platser finns)

Vi gör en djupdykning i champagne som område och dryck och smakar på flera fantastiska viner. Lyxigt, trevligt och GOTT!

CHARDONNAY 495kr
16/1 kl. 15.00

Från krispig Chablis och elegant champagne till stora smöriga viner. Chardonnaydruvan ligger bakom några av världens absolut bästa vita viner och bjuder på stor variation. Häår får ni chansen att prova fantastiska viner och lära er lite mer om druvan.

ITALIENSKA RÖDA VINER 495kr
13/2 kl. 15.00
20/2 kl. 15.00
6/3 kl. 15.00

Vem älskar inte Italienska rödviner? Och ännu godare blir de när man vet lite mer om dem. Italien är ett vinland med stora variationer. Vi smakar och jämför viner från både norr och söder. Spännande och gott! Ni får även med er tips på hur ni matchar dessa mot mat.

FRANSKA RÖDA VINER 495kr
17/4 kl. 15.00

Bordeaux, Bourgogne, Rhônedalen, Loire.. Frankrike gör FANTASTISKA röda viner. Jag guidar er genom de olika områdena och vi smakar och jämför en massa goda viner. Ni får även med er tips på hur ni matchar dessa mot mat.

MAT OCH VIN I KOMBINATION 995kr
23/1 kl. 15.00
30/1 kl. 15.00

6/2 kl. 15.00
20/3 kl. 15.00

Välkommen till en trevlig, smakrik och lärorik kväll. Vi testar sex olika rätter och sex olika viner. Ni får med er en massa pedagogiska tips som ni kommer att ha stor andvänding av när ni ska planera era middagar framöver.

——————————————-

Exklusiv GINPROVNING
med Jon Oskar och Ogin: 
595kr

27/2 kl. 15.00
10/4 kl. 15.00

——————————————-

WHISKYPROVNING
MED TOMMY CALNER: 495kr

TEMA: ”FRÅN UNG TILL GAMMAL”

Hur påverkar olika typer av ekfat samt lagringstiden smaken på whisky?”

13/3 kl. 15.00
17/4 kl. 15.00

TEMA: ”THE BATTLE OF SCOTLAND”

Vi jämför whiskys från olika delar i Skottland och pratar om skillnader och likheter.

27/3 (international whisky day) kl. 15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIVATA PROVNINGAR
Jag tar även emot grupper om min. sex personer. Kom med önskemål om datum och typ av provning så försöker vi hitta en lösning. Förslag på provningar finns här nedan.

 

BUBBELPROVNING 495kr
En lättsam och trevlig, men också väldigt lärorik grundkurs för den som gillar bubbel men kanske inte har stenkoll på alla detaljer. Vi testar och jämför några av de vanligaste sorterna och ni får med er lite användbara tips så att ni vet hur ni ska välja bland utbudet i vinbutiken.

 

CHAMPAGNEPROVNING 595kr
Vi gör en djupdykning i champagne som område och dryck och smakar på flera fantastiska viner.

 

RÖTT VIN 495kr
Kommer tider under sensommaren/hösten
Denna provning är för dig som vill lära dig mer om rött vin. Vi går igenom några av de vanligaste druvorna och områdena och smakar och jämför lätt vin, tanninrikt vin, fruktigt vin, fylligt vin, kryddigt vin, osv. Ni får även med er konkreta tips gällande hur ni ska tänka när ni ska välja ”rätt” vin till olika typer av maträtter.

 

VITT VIN 495kr
Vi älskar vitt vin. Det finns så mycket spännande och gott! Friskt och fruktigt, fylligt och smakrikt, druvigt och blommigt. Men vad innebär dessa kategorier egentligen? Och hur matchar man på bästa sätt vitt vin mot mat? Kan man dricka vitt till kött?

 

ROSÉVIN 495kr
Rosé är mer än bara sommardricka. Vi testar olika varianter och pratar om hur man bäst kan matcha dessa mot olika former av tilltugg.

 

 

 

MAT OCH VIN I KOMBINATION 995kr
Välkommen till en trevlig, smakrik och lärorik kväll.
Vi testar sex olika rätter och sex olika viner. Ni får med er en massa pedagogiska tips som ni kommer att ha stor andvänding av när ni ska planera era middagar framöver.

 

 

 

GRUNDKURS RÖTT OCH VITT
Denna kurs är för dig som tycker om vin men inte kan särskilt mycket och känner att det skulle vara roligt att lära sig lite mer om drycken generellt samt få lite enkla men användbara tips som förenklar valen i vinbutiken.

 

 

 

FRANSKA RÖDA VINER
Bordeaux, Bourgogne, Rhônedalen, Loire.. Frankrike gör FANTASTISKA röda viner. Vi guidar er genom de olika områdena och smakar och jämför en massa goda viner.

 

 

 

ITALIENSKA RÖDA VINER
Vem älskar inte Italienska rödviner? Och ännu godare blir de när man vet lite mer om dem. Italien är ett vinland med stora variationer. Vi smakar och jämför viner från både norr och söder. Spännande och gott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRUVPROVNING
Vi gör en rikgig djupdykning i en druva och provar, analyserar och jämför flera viner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OMRÅDE
Välj ett favoritområde så guidar jag er igenom området och dess viner.