Upptäck några av Sveriges mest spännande bartenders i sommar. Under fyra tillfällen kommer de gästa baren i Bryggargatan och servera unika cocktail-menyer, skapade med ÓGIN som bas. Välkommen till en sommar fylld av exceptionella cocktailupplevelser!

29/6 — 1/7: HUGO SVEDJELAND, RUS - UMEÅ

6/7 — 8/7: SAMUEL WIKTORSSON, NOUR - STOCKHOLM

13/7 — 15/7: MARCUS SCHILL JANSSON, VILLA DAGMAR - STOCKHOLM

20/7 — 22/7: VALENTINA BOGAR, ASTORIA - STOCKHOLM

VÅRA GÄSTBARTENDERS

  • Hugo Svedjeland, 29 Juni - 1 Juli

    RUS, Umeå

    Finns det någon speciell trend eller utveckling inom bartending-branschen som du är entusiastisk över eller som du tror kommer att påverka framtiden?
    Jag tror verkligen på den lokala och svensk-producerande trenden som traskar genom bar-branschen med stormsteg. Det jag hoppas den leder till är en grundpelare av våra lokala smaker, men inte att man glömmer bort dom exotiska smakerna som finns på andra sidan jorden. Svenska smaker influerat av smaker från andra sidan världen helt enkelt. Ingredienser som kommer från andra sidan världen ska vara få, unnade och väl planerade.

    Ge ett exempel på en av drinkarna som du kommer servera under ditt gästspel.
    En stiff sour på Nature med honungspicklade blåbär och persika.

  • Samuel Wiktorsson, 6-8 Juli

    Nour, Stockholm

    Hur skulle du beskriva din bartendingstil?
    Tekniskt försöker jag jobba snyggt, renligt och effektivt. Smakmässigt utgår jag ofta från en publik/säljande ingrediens som gärna kombineras med något oväntat. Jag startar med en huvudingrediens som kombineras med kompletterande såväl som kontrasterande smaker. En utmaning kan vara hur jag ska utvinna smakkoncentrationen ur en råvara. Brukar tänka att ju starkare smak desto bättre, så går det att späda ut sen efter behov.

    Ge ett exempel på en av drinkarna som du kommer servera under ditt gästspel.

    Gin & Spruce är en signatur som representerar mitt norrländska ursprung (Jämtland). Granskott sätter den skogiga tonen tillsammans med gin som även såklart ger styrka. Syra kommer från äpple/lime och beska/sötma finns i form av maskros och tonic. Det är en drink som skapades inför öppningen av restaurang Aira.

  • Marcus Schill Jansson, 13-15 Juli

    Villa Dagmar, Stockholm

    Finns det någon specifik cocktail eller cocktailkategori som du älskar att arbeta med? Vad fascinerar dig mest med den?
    Klassiker är just klassiker av en anledning. En blandning av dess tids marknadsföring, vara på rätt plats under rätt tid och är välbalanserad gör att dom har överlevt tidens tand. Tips, Kolla in historien om hur Pisco sour uppkom.

    Ge ett exempel på en av drinkarna som du kommer servera under ditt gästspel.

    Peach plum beach bum är en drink som ger dig smaken av en hel persika, från blomma och frukt till kärna.

  • Valentina Bogar, 20-22 Juli

    Astoria, Stockholm

    Vad är det som gör ÓGIN roligt att jobba med?
    Den nordiska andan, som verkligen smakar och känns nära. Som bartender är man mer än van vid att jobba med utländska märken. Så att få skapa med något som smakar bekant blev en hit.

    Ge ett exempel på en av drinkarna som du kommer servera under ditt gästspel.
    En ny touch på klassikern Old Fashioned, med ÓGIN’s Barrel i fokus. Ett - vad jag anser, roligt samspel mellan gin och whisky utan en massa trams för riktiga spritälskare.

HUGO SVEDJELAND, 29 JUNI - 1 JULI

Samuel Wiktorsson 6-8 juli

Marcus Schill Jansson, 13-15 Juli

Valentina Bogar, 20-22 juli

HUGO SVEDJELAND, 29 JUNI - 1 JULI • Samuel Wiktorsson 6-8 juli • Marcus Schill Jansson, 13-15 Juli • Valentina Bogar, 20-22 juli •